Buchta přežer se do blba
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 2 hrnky cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek minerálky s bublinkami
- 3 hrnky pol. mouky
- 1 kypřící prášek
- Poleva:
- 1 puding se smetanovou příchutí
- 1 vanilková omáčka – prášek
- 100 g cukru
- 0,5 l mléka
- 150 g másla
- 50 g kokosového tuku
- Posyp:
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 200 g mletých mandlí
Postup Buchta přežer se do blba
Postup přípravy receptu
-
Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme. Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo.
Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad. Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem - buchta bude vyšší. Pečeme 20-25 minut při 175°C - horkovzdušná trouba.
Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.
Posyp uděláme, když buchta chladne: Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle. Lžící potíráme polevou, (pozor horké).