Buchta přežer se do blba

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
2 hrnky cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek minerálky s bublinkami
3 hrnky pol. mouky
1 kypřící prášek
Poleva:
1 puding se smetanovou příchutí
1 vanilková omáčka – prášek
100 g cukru
0,5 l mléka
150 g másla
50 g kokosového tuku
Posyp:
100 g másla
100 g cukru
200 g mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme. Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo.

  2. Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad. Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem - buchta bude vyšší. Pečeme 20-25 minut při 175°C - horkovzdušná trouba.

  3. Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.

  4. Posyp uděláme, když buchta chladne: Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle. Lžící potíráme polevou, (pozor horké).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!