Buchta mramorovaná mandlovou směsí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hery
150 g cukru
1 vanilínový cukr
špetka soli
4 vejce
80 ml mléka
kypřící prášek do pečiva
500 g hladké mouky
Mandlová směs:
200 g cukru
300 ml smetany
200 g mletých mandlí
3 lžíce skořice
100 ml studeného espressa

Postup přípravy receptu

  1. Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypřícím práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám vše nerozpustí. Necháme vychladit.

  2. Smícháme mandle, skořici, espresso a vmícháme studený karamel. Těsto dáme na plech a rozetřeme. Na těsto vlijeme polovinu mandlové směsi a koncem vařečky promícháme tak, aby vzniklo mramorování.

  3. Zbylou směs nalijeme na těsto a uhladíme, dáme péct na cca 30 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!