Buchta mramorovaná mandlovou směsí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hery
- 150 g cukru
- 1 vanilínový cukr
- špetka soli
- 4 vejce
- 80 ml mléka
- kypřící prášek do pečiva
- 500 g hladké mouky
- Mandlová směs:
- 200 g cukru
- 300 ml smetany
- 200 g mletých mandlí
- 3 lžíce skořice
- 100 ml studeného espressa
Postup Buchta mramorovaná mandlovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Heru vyšleháme s cukry a solí. Přidáme vejce, mléko a mouku s kypřícím práškem. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme opatrně pomalu smetanou a mícháme dokud se nám vše nerozpustí. Necháme vychladit.
Smícháme mandle, skořici, espresso a vmícháme studený karamel. Těsto dáme na plech a rozetřeme. Na těsto vlijeme polovinu mandlové směsi a koncem vařečky promícháme tak, aby vzniklo mramorování.
Zbylou směs nalijeme na těsto a uhladíme, dáme péct na cca 30 minut na 180°C.