Bůček v jogurtu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti
250 g čerstvého křenu strouhaného
600 ml bílého jogurtu
400 g brambor
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Křen postupně přimíchávejte do jogurtu. Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!