Bůček v jogurtu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti
- 250 g čerstvého křenu strouhaného
- 600 ml bílého jogurtu
- 400 g brambor
- sůl
Postup Bůček v jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Křen postupně přimíchávejte do jogurtu. Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk.