Broučci (Včelka Mája a Beruška)

Recepty, Dorty

Suroviny

Vanilkový korpus:
4 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g polohrubé mouky
100 g Solamylu
1/2 balíčku prášku do pečiva
3 polévkové lžíce horké vody
(Z poloviční porce upečeme korpus na včelku Máju)
Marcipán
Kokosový krém (jednoduchý):
1 kokosový pudink
250 ml mléka
250 g másla
moučkový cukr podle chuti
2 PL kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody.

  2. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a Solamyl s práškem do pečiva. Hotové těsto nalijeme do připravené formy a pečeme asi na 180 st. 40 minut. (Uvedené množství postačí na korpus pečený v kulaté formě o průměru 24 cm.)

  3. Vychladlý korpus 2 x překrojíme, pokapeme rumem, potřeme kokosovým krémem.

  4. Celý dort potřeme krémem, povrch dortu krásně uhladíme a necháme vychladit a potáhneme marcipánem.

  5. Z menšího korpusu vykrájíme tělíčko a hlavu včelky, potřeme krémem, uhladíme a dáme vychladit.

  6. Potáhneme marcipánem, vytvarujeme obličej, vymodelujeme vlasy.

  7. Kokosový krém: Uvaříme kokosový pudink v mléku, necháme vychladnout.

  8. Umícháme kostku másla a přidáme do ní vychladlý puding.

  9. Pomalu přidáváme moučkový cukr podle chuti.

  10. Nakonec vmícháme 2 PL mletého kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!