Broskve v čokoládě

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
1 vanilkový cukr
3 lžíce polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku
2 lžičky kakaa
1 velká konzerva broskvového kompotu
trochu broskvové marmelády nebo meruňkové marmelády
250 ml smetany ke šlehání
čokoládová poleva
kokos nebo cukrářské barevné zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.

  2. Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v troubě, vyhřáté na 180 °C pečeme asi 10-15 minut.

  3. Zatím vyndáme broskve z nálevu a necháme je dobře okapat.

  4. Hotový piškot necháme vystydnout a pak z něj vykrájíme kolečka o stejném průměru, jako jsou půlky broskví.

  5. Kolečka jemně potřeme marmeládou.

  6. Šlehačku ušleháme, až je tuhá a naplníme s ní důlky v broskvích. Naplněné broskve přiložíme řeznou stranou na připravená kolečka.

  7. Čokoládovou polevu necháme rozehřát a dortíky polijeme. Nakonec dozdobíme barevným zdobením nebo posypeme kokosem. Necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!