Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 hrnek pohanky
1,5 hrnku vody
1 stroužek česneku
50 g slaniny (nemusí být)
sůl
případně pepř
olivový olej
200 g pečeného kuřecího masa
brokolice
Balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny).

  2. Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.

  3. Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.

  4. Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!