Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 hrnek pohanky
- 1,5 hrnku vody
- 1 stroužek česneku
- 50 g slaniny (nemusí být)
- sůl
- případně pepř
- olivový olej
- 200 g pečeného kuřecího masa
- brokolice
- Balkánský sýr
Postup Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánským sýrem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny).
Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.
Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.
Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.