Brambůrky s tvarohovým přelivem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

drobné nové brambory (počet podle jedlíků)
250 g tvarohu ve vaničce
100 g másla
čerstvé bylinky: dle svého výběru:
jarní cibulka
libeček
pažitka
petrželka
bazalka
tymián
stroužek česneku
sůl
kefír (ideálně domácí)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit.

  2. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu.

  3. Přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek a osolíme dle chuti. Zředíme kefírem tak, aby byla konzistence polotekutá. Jako nápoj je nejlepší kefír.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!