Brambory, zapečené s mletým masem a majolkovou směsí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 brambor (předvařené a oloupané)
- 2 větší zelné listy
- 3 -4 plátky zbylé masové rolády
- sůl
- pepř
- olivový olej
- nasekané beranní rohy
- jemně strouhaný sýr
- 4 PL majolky (nebo 2 vejce + olej)
- 2 spařená cherry rajčátka
- sušené oregano+ tymián
- kapka olivového oleje
Postup Brambory, zapečené s mletým masem a majolkovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce jen krátce, aby nebyly moc uvařené. Oloupeme a pokrájíme na plátky. Zbylé plátky masové sekané pokrájíme na malé kousky, promícháme s uvařenými bramborami, přidáme sůl, pepř, bylinky, pokrájené beranní rohy a spařená pokrájená rajčata.
Na tuto směs položíme omyté pokrájené listy hlávkového zelí. Majolku smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, olivovým olejem a zalijeme touto směsí zelné listy na bramborové směsi.
Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou.