Brambory, zapečené s mletým masem a majolkovou směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 brambor (předvařené a oloupané)
2 větší zelné listy
3 -4 plátky zbylé masové rolády
sůl
pepř
olivový olej
nasekané beranní rohy
jemně strouhaný sýr
4 PL majolky (nebo 2 vejce + olej)
2 spařená cherry rajčátka
sušené oregano+ tymián
kapka olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce jen krátce, aby nebyly moc uvařené. Oloupeme a pokrájíme na plátky. Zbylé plátky masové sekané pokrájíme na malé kousky, promícháme s uvařenými bramborami, přidáme sůl, pepř, bylinky, pokrájené beranní rohy a spařená pokrájená rajčata.

  2. Na tuto směs položíme omyté pokrájené listy hlávkového zelí. Majolku smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, olivovým olejem a zalijeme touto směsí zelné listy na bramborové směsi.

  3. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!