Brambory s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 700 g brambor
- 200 g rajčatové omáčky (sugo, drcená rajčata apod.)
- 3-4 lžíce oleje
- necelých 100 ml vody
- menší cibule
- 100-150 g mozzarelly
- oregano
- sůl
Postup Brambory s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
V širším kastrolu na oleji lehce osmahneme tenké měsíčky cibule, přidáme rajčatovou omáčku, osolíme a provaříme asi 6 minut.
Poté do omáčky naskládáme plátky brambor, posypeme oregánem, zalijeme vodou, zakryjeme poklicí a vaříme do změknutí brambor.
Těsně před koncem posypeme kostičkami mozzarelly a necháme ji roztéct.