Brambory s pórkem a smetanou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Brambory (množství dle pekáčku, ve kterém budete zapékat),
- 4 uvařená vajíčka
- 1/2 pórku (já měla mražený - tak 2-3 hrstě)
- 2 debrecínské párky
- 2 malé cibule
- 100 g eidamu
- 1 smetana 12% (ta žlutá)
- 2 plátky hery nebo jiného tuku
Postup Brambory s pórkem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky.
Přidáme pórek, další vrstvu brambor a párek nakrájený na kolečka.
Pokračujeme s další vrstvou brambor.
Cibuli nakrájíme na kostičky a posypeme jí brambory.
Vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky a nasypeme na cibuli.
Nastrouháme si eidam a hustě posypeme vajíčka.
Nahoru dáme 2 plátky másla a dáme péct na 200°C asi hodinku, hodinku a 10 min - prostě doměkka. Asi po půl hodince pečení - když začne sýr růžovět - zalijeme smetanou a dopékáme.