Bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g vařených fialových brambor - oloupaných
cca 100 g řapíkatého celeru - středové řapíky s lístky
šalotka
olej
sůl
bílý pepř
dressing dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je zakapeme troškou oleje.

  2. Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Celer je nejlepší použít z jeho středu, kde je pro použití do jídel za syrova nejkřehčí a nejjemnější.

  3. Vše jemně osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Nandáme na talíře nebo do mističek, přelijeme dle chuti studenými omáčkami nebo dresingem, nejlépe ze zakysané smetany či hustého jogurtu nebo smetany v kombinaci s majonézou, ochucené například dijonskou či plnotučnou hořčicí, česnekem nebo zázvorem. To jsou u nás nejvíce osvědčené příchutě.

  4. Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke smaženému či grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!