Bramborový koláč
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g vody
- 50 g oleje
- 50 g strouhaných brambor
- lžička cukru
- rovná lžička soli
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
- 18-20 g droždí
- Náplň:
- 250 g anglické slaniny
- 5 středních cibulí
- 500 g strouhaných vařených brambor
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 1-2 stroužky česneku (nemusí být)
Postup Bramborový koláč
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto necháme pekárnou vymíchat (program Těsto) a částečně i nakynout (těsto je volnější, lépe se s ním pak manipuluje v míse).
Vykynuté těsto rozválíme na velikost plechu, kde ho položíme na pečící papír nebo fólii.
Na náplň pokrájíme anglickou na kostičky a na lžíci oleje ji rozpustíme. Přidáme krájené cibule, osmahneme a po vychladnutí přimícháme všechny zbylé suroviny.
Tuto náplň rozetřeme na koláč a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20-30 min).