Bramborovo-brynzové plněné knedlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g uvařených studených brambor
125 g brynzy
1 vejce
250 g hrubé mouky (podle potřeby)
lžička změklého másla
sušený libeček
sůl
náplň:
100 g anglické slaniny na jemno nakrájené

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno a se zbytkem přísad utvoříme hladké těsto. Vyválíme váleček a nakrájíme stejné kousky. Každý naplníme slaninou a zabalíme. S těstem se dobře pracuje.

  2. Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Rozkrojením zjistíme, jestli jsou knedlíky uvařené. Podáváme k vařenému zelí nebo jen polité osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!