Bramborové šišky s pikantní směsí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Bramborové šišky:
- 750 g ve slupce vařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 1 ks vejce
- špetka soli
- Pikantní směs:
- 4 jemné párky
- 100 g slaniny
- 400 g zeleniny (pórek, mrkev, hrášek, cibule, celer, fazolové lusky...)
- 2 stroužky česneku
- špetka majoránky
- 1/2 lžičky mleté papriky
- chilli
- sůl
- olej
Postup Bramborové šišky s pikantní směsí
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a dobře zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme odpočinout.
Mezitím si nakrájíme zeleninu na drobno.
Na oleji nejprve osmažíme slaninku nakrájenou na kostičky či plátky, přidáme k ní zeleninu, koření, trošku podlijeme a dusíme 10-15 minut.
Přihodíme na šikmo nakrájený párek (cca 5 cm), prohřejeme, případně dochutíme a odstavíme z plotny. Z odpočinutého těsta vykrajujeme lžící šišky a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou (cca 8 min). Dáme okapat do sítka a podáváme s pikantní směsí.