Bramborové šišky s pikantní směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramborové šišky:
750 g ve slupce vařených brambor
250 g polohrubé mouky
80 g másla
1 ks vejce
špetka soli
Pikantní směs:
4 jemné párky
100 g slaniny
400 g zeleniny (pórek, mrkev, hrášek, cibule, celer, fazolové lusky...)
2 stroužky česneku
špetka majoránky
1/2 lžičky mleté papriky
chilli
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a dobře zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme odpočinout.

  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu na drobno.

  3. Na oleji nejprve osmažíme slaninku nakrájenou na kostičky či plátky, přidáme k ní zeleninu, koření, trošku podlijeme a dusíme 10-15 minut.

  4. Přihodíme na šikmo nakrájený párek (cca 5 cm), prohřejeme, případně dochutíme a odstavíme z plotny. Z odpočinutého těsta vykrajujeme lžící šišky a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou (cca 8 min). Dáme okapat do sítka a podáváme s pikantní směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!