Bramborové šišky plněné špenátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g vařených brambor (den dopředu)
- 250 g hrubé mouky
- sůl
- ---
- 500 g listového baby špenátu
- 100 g vařené uzené krkovičky vcelku
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
Postup Bramborové šišky plněné špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory vařené den předem jemně nastrouháme a smícháme s hrubou moukou.
Těsto osolíme a na pomoučeném vále dobře propracujeme.
Rozdělíme na dvě poloviny a z každé vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na deset koleček.
Špenát spaříme vroucí vodou a necháme oschnout. Poté ho nasekáme a promícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a česnekem, utřeným se solí.
Na kolečka těsta, která dlaní lehce rozplácneme, navrstvíme špenátovou náplň. Zabalíme, utvoříme šištičky a vaříme je v osolené vodě dokud nevyplavou. Od té doby počítáme ještě tři minuty varu a šišky scedíme.
Podáváme horké, přelité na sádle dozlatova osmaženou cibulkou.