Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 900-1000 g brambor
- 300 g kuřecích prsíček
- 400 g vepřového masa
- 1 větší cibule
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvé bylinky:
- rozmarýn
- šalvěj
- tymián
Postup Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší půlkolečka a na oleji zesklovatíme. Vepřové a kuřecí maso si nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Pekáček si vyložíme alobalem tak aby jsme měli dostatečný přesah na zabalení. Alobal potřeme trochou oleje, poklademe vrstvu brambor, osolíme je a potřeme je slabou vrstvou hořčice. Na brambory dáme polovinu cibule, na cibuli dáme polovinu vepřového a polovinu kuřecího masa, osolíme a opepříme. Celý tento postup ještě jednou zopakujeme, jen s tím rozdílem že vynecháme hořčici. Skončit by jsme měli vrstvou brambor, kterou zakápneme olivovým olejem a poklademe bylinkami. Po vyrovnání všech vrstev alobal zabalíme tak aby nám vznikl dobře uzavřený balíček. Pečeme 1 hodinu při teplotě 200°C.