Bramborová pánev s mletým masem, špenátem a sterilovanými rajčaty
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 8 větších brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého masa
- 300 g listového špenátu
- 400 g sterilovaných rajčat
- špetka himálajské soli
Postup Bramborová pánev s mletým masem, špenátem a sterilovanými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na střední kostky a dáme vařit do mírně osolené vody. V hluboké pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nahrubo nasekanou červenou cibuli. Přidáme mleté maso, rozdělíme ho vařečkou, aby nevytvořilo hrudky, a necháme ho zatáhnout.
Jakmile se maso zatáhne, přidáme prolisované stroužky česneku a špenát. Zamícháme a přiklopíme pokličkou, dusíme dokud špenát nezmenší svůj objem.
Pak přidáme sterilovaná rajčata a pod pokličkou vše společně dusíme přibližně 20 minut. Nakonec osolíme podle chuti a přidáme uvařené brambory. Zamícháme a můžeme podávat.