Bramborová pánev s mletým masem, špenátem a sterilovanými rajčaty

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 větších brambor
3 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
500 g mletého masa
300 g listového špenátu
400 g sterilovaných rajčat
špetka himálajské soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na střední kostky a dáme vařit do mírně osolené vody. V hluboké pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nahrubo nasekanou červenou cibuli. Přidáme mleté maso, rozdělíme ho vařečkou, aby nevytvořilo hrudky, a necháme ho zatáhnout.

  2. Jakmile se maso zatáhne, přidáme prolisované stroužky česneku a špenát. Zamícháme a přiklopíme pokličkou, dusíme dokud špenát nezmenší svůj objem.

  3. Pak přidáme sterilovaná rajčata a pod pokličkou vše společně dusíme přibližně 20 minut. Nakonec osolíme podle chuti a přidáme uvařené brambory. Zamícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!