Bramborová omáčka s klobásou a pórkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 brambory
- 2 klobásy (měla jsem Ostravské)
- 1 pórek - bílá část
- 2 stroužky česneku na plátky
- 50 g česnekového boku
- 2 rovné lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany na vaření
- 1 lžička uzené papriky
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- olej nebo sádlo
- vývar nebo voda
Postup Bramborová omáčka s klobásou a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme pórek na kolečka a zpěníme s česnekem na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. K pórku přidáme jednu klobásu a brambory. Přimícháme papriku, kmín, pepř a sůl.
Podlijeme vývarem tak, aby to bylo jen lehce potopené. Dusíme do poloměkka.
Mezitím opečeme nakrájenou slaninu se zbylou klobásou do křupava.
Hotové vytáhneme a z vyškvařeného tuku a mouky uděláme jíšku. Přidáme ji k poloměkkým bramborám a povaříme ještě cca 10 minut. Před koncem vaření vlijeme smetanu a dochutíme.
Na každý talíř přidáme pár koleček opečené klobásy a kousky opečené slaniny. Podáváme jen tak nebo přikusujeme dobrý chléb.