Bramborová omáčka s klobásou a pórkem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 brambory
2 klobásy (měla jsem Ostravské)
1 pórek - bílá část
2 stroužky česneku na plátky
50 g česnekového boku
2 rovné lžíce hladké mouky
100 ml smetany na vaření
1 lžička uzené papriky
mletý kmín
pepř
sůl
olej nebo sádlo
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme pórek na kolečka a zpěníme s česnekem na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. K pórku přidáme jednu klobásu a brambory. Přimícháme papriku, kmín, pepř a sůl.

  2. Podlijeme vývarem tak, aby to bylo jen lehce potopené. Dusíme do poloměkka.

  3. Mezitím opečeme nakrájenou slaninu se zbylou klobásou do křupava.

  4. Hotové vytáhneme a z vyškvařeného tuku a mouky uděláme jíšku. Přidáme ji k poloměkkým bramborám a povaříme ještě cca 10 minut. Před koncem vaření vlijeme smetanu a dochutíme.

  5. Na každý talíř přidáme pár koleček opečené klobásy a kousky opečené slaniny. Podáváme jen tak nebo přikusujeme dobrý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!