Smažené pirohy
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 0,5 l mléka
- 2 dcl oleje
- 3 lžíce cukru
- 2 vejce
- 2 kostky droždí
- 1 prášek do pečiva
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- trochu perlivé minerálky
- špetka soli
- tvaroh (na nádivku)
- cukr (na nádivku)
- olej
Postup Smažené pirohy
Postup přípravy receptu
-
Z droždí a trochy mléka si uděláme kvásek. Do misky si prosejeme mouku a cukr. Přidáme vejce, žloutek, kypřící prášek, zbylé mléko, olej, minerálku, vanilkový cukr, sůl, kvásek a vypracujeme vláčné těsto.
Těsto vymícháme dohladka a necháme kynout při pokojové teplotě. Vykynuté těsto si položíme na desku. Těsto vyválíme na tloušťku 4-5 mm.
Těsto nařežeme na čtverce velké 7x7 cm a naplníme tvarohem, který jsme smíchali s cukrem. Uděláme batůžek a vytvarujeme je do podlouhlého tvaru.
Pirohy si vysmažíme v oleji. Hotové podáváme posypané moučkovým cukrem.