Smažené pirohy

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
0,5 l mléka
2 dcl oleje
3 lžíce cukru
2 vejce
2 kostky droždí
1 prášek do pečiva
1 žloutek
1 vanilkový cukr
trochu perlivé minerálky
špetka soli
tvaroh (na nádivku)
cukr (na nádivku)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí a trochy mléka si uděláme kvásek. Do misky si prosejeme mouku a cukr. Přidáme vejce, žloutek, kypřící prášek, zbylé mléko, olej, minerálku, vanilkový cukr, sůl, kvásek a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Těsto vymícháme dohladka a necháme kynout při pokojové teplotě. Vykynuté těsto si položíme na desku. Těsto vyválíme na tloušťku 4-5 mm.

  3. Těsto nařežeme na čtverce velké 7x7 cm a naplníme tvarohem, který jsme smíchali s cukrem. Uděláme batůžek a vytvarujeme je do podlouhlého tvaru.

  4. Pirohy si vysmažíme v oleji. Hotové podáváme posypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!