Mléčno - zeleninová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

hrášek
mrkev
2 PL másla
petrželka zelená
voda horká
1/2 l mléko vlažné
vegeta
sůl
Halušky:
polohrubá mouka
dětská krupice
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na masle podusíme nakrájanú mrkvu a hrášok. Podlejeme troškou vody, pridáme vegetu a dusíme, kým zelenina nebude mäkká.

  2. Urobíme halušky z vajíčok (k vajíčkam pridáme toľko múky a krupice (1:1), koľko zoberú a osolíme.

  3. Polievku dolejeme vodou a pridáme halušky buď lyžičkou alebo na haluškárni.

  4. Pridáme mlieko a petržlenovú vňať a necháme prevrieť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!