Celerové nočky 2 x jinak

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

100 g jemně nastrouhaného syrového celeru
125 g hladké mouky (+podle potřeby)
1 vejce
60 g rozpuštěného másla
lžíce olivového oleje
bylinky (lepší jsou čerstvé)
olej na smažení
sůl
pepř
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme celer, mouku, vejce, máslo, olej a koření a zpracujeme hladké, tužší těsto. Podle potřeby přidáme mouku. Vyválíme váleček a krájíme na malé kousky. Uděláme kuličky, které můžeme uvařit v osolené vodě asi 5 minut.

  2. Použijeme jako knedlíčky do polévky nebo větší jako přílohu, třeba k omáčce nebo špenátu. Druhá varianta je, že kuličku vidličkou zploštíme a usmažíme na oleji do křupava. Hotové necháme odsát na ubrousku přebytečný tuk.

  3. Mohou se podávat sypané parmazánem nebo taky jako příloha k omáčce. Jsou hodně křupavé a pro milovníky celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!