Bramboráky trochu jinak

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 středně velkých brambor
300 ml vařící vody
2 celá vejce
hrst sušené majoránky
1,5 čajové lžičky soli
4 stroužky česneku
pepř podle chuti
350 g polohrubé mouky
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme - pokud budeme bramboráky podávat jako přílohu například k masu, tak na jemném struhadle, pokud jako rychlou a chutnou večeři, tak na hrubém struhadle.

  2. Nastrouhané brambory zalijeme horkou vodou z rychlovarné konvice, zamícháme a chvíli počkáme, než směs trochu zchladne.

  3. Přidáme koření (majoránku, pepř a sůl a promícháme). Další je na řadě česnek. Dle preferencí prolisovaný, nebo utřený se solí. Přidáme 2 celá vejce a opět promícháme. Nakonec přidáme polohrubou mouku. Udaná gramáž je pouze orientační. Je třeba dosáhnout správné konzistence těsta - viz přiložené video. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme mouku, v opačném případě vodu.

  4. Smažíme po obou stranách dozlatova ve větší vrstvě oleje, nebo tuku. Hotové bramboráky odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!