Bramboráky trochu jinak
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 středně velkých brambor
- 300 ml vařící vody
- 2 celá vejce
- hrst sušené majoránky
- 1,5 čajové lžičky soli
- 4 stroužky česneku
- pepř podle chuti
- 350 g polohrubé mouky
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Bramboráky trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nastrouháme - pokud budeme bramboráky podávat jako přílohu například k masu, tak na jemném struhadle, pokud jako rychlou a chutnou večeři, tak na hrubém struhadle.
Nastrouhané brambory zalijeme horkou vodou z rychlovarné konvice, zamícháme a chvíli počkáme, než směs trochu zchladne.
Přidáme koření (majoránku, pepř a sůl a promícháme). Další je na řadě česnek. Dle preferencí prolisovaný, nebo utřený se solí. Přidáme 2 celá vejce a opět promícháme. Nakonec přidáme polohrubou mouku. Udaná gramáž je pouze orientační. Je třeba dosáhnout správné konzistence těsta - viz přiložené video. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme mouku, v opačném případě vodu.
Smažíme po obou stranách dozlatova ve větší vrstvě oleje, nebo tuku. Hotové bramboráky odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.