Bramboráková roláda
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory
- vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- česnek
- na zahuštění hl. mouku
- Náplň:
- kysané zelí
- dušené houby nebo naložené houby
- klobása
Postup Bramboráková roláda
Postup přípravy receptu
-
Brambory i česnek ustrouháme na jemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky klobásy (fantazii a chutím se meze nekladou) a náplň lehce vmáčkneme do těsta. Upečeme v troubě asi 20 minut.
Ještě horké srolujeme do rolády a už můžeme opatrně krájet. Nejlíp chutná se zeleninovým salátem.