Bramboráková roláda

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
vejce
sůl
pepř
kmín
majoránka
česnek
na zahuštění hl. mouku
Náplň:
kysané zelí
dušené houby nebo naložené houby
klobása

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i česnek ustrouháme na jemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  2. Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky klobásy (fantazii a chutím se meze nekladou) a náplň lehce vmáčkneme do těsta. Upečeme v troubě asi 20 minut.

  3. Ještě horké srolujeme do rolády a už můžeme opatrně krájet. Nejlíp chutná se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!