Bramboráčky s droždím a ovesnými vločkami

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 velké brambory
1 kostka droždí
1 vejce
1-2 stroužky česneku
tymián čerstvý (sušený)
libeček, pažitka
sůl, pepř, kmín
2 PL ovesných vloček
1-2 PL mouky z ovesných vloček (hladká mouka)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okrájíme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme rozdrobené droždí, vejce, propasírovaný česnek, bylinky, ostatní koření a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ovesné vločky a mouku. Těsto necháme cca 5 minut odpočinout, aby vločky nasákly vodu z brambor. Těsto by nemělo být řídké. Záleží na tom, kolik brambory pustí vody. Pokud bude těsto řídké, přidáme ještě dle potřeby ovesné vločky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a bramboráčky z obou stran dozlatova upečeme. Dáme je na talíř s papírovou utěrkou, aby se přebytečný olej vsákl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!