Bramboráčky s droždím a ovesnými vločkami
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 velké brambory
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 1-2 stroužky česneku
- tymián čerstvý (sušený)
- libeček, pažitka
- sůl, pepř, kmín
- 2 PL ovesných vloček
- 1-2 PL mouky z ovesných vloček (hladká mouka)
- olej
Postup Bramboráčky s droždím a ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory okrájíme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme rozdrobené droždí, vejce, propasírovaný česnek, bylinky, ostatní koření a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ovesné vločky a mouku. Těsto necháme cca 5 minut odpočinout, aby vločky nasákly vodu z brambor. Těsto by nemělo být řídké. Záleží na tom, kolik brambory pustí vody. Pokud bude těsto řídké, přidáme ještě dle potřeby ovesné vločky.
Na pánvi rozpálíme olej a bramboráčky z obou stran dozlatova upečeme. Dáme je na talíř s papírovou utěrkou, aby se přebytečný olej vsákl.