Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot.
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru krupice
100 ml oleje
100 ml vody (uvařit v plecháčku)
1 prášek do pečiva
6 žloutků a 6 bílků
2 tvarohy ve vaničce
moučkový cukr (dle chuti)
na náplň:
borůvky
maliny (nebo jahody)
2 sáčky dortového želé
tuk na vymazání
krupička na vysypání plechu (nebo papír na pečení)
(může být trošku džemu na potření piškotu pod tvaroh)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vymicháme nebo ušleháme ručním šlehačem, přidáme uvařený olej s vodou a mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Nalijeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C asi 35-40 minut.

  3. Piškot necháme vychladnout a mezi tím si utřeme tvaroh s cukrem, který pak natřeme na piškot (můžeme pod tvaroh natřít trochu džemu).

  4. Na tvaroh rozprostřeme ovoce a podle návodu na sáčku připravíme želé, které necháme trochu zchladnout a pak ho rovnoměrně nalijeme na koláč.

  5. Necháme ztuhnout a pak nakrájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!