Boršč od Broni

Recepty, Polévky

Suroviny

Hovězí maso(kližka, krk, bok, žebra, vepřové koleno, bůček, plec)cca 1 kg
Brambory na kostky asi 5 ks
Mrkev nastrouhanou 3
Petržel 1 nastrouhat
Celer 1/4 nastrouhat
Menší hlávka zelí nakrouhat
Konzerva červené fazole
Konzerva červené řepy (nálev nechat na dochucení)
Česnek
Cibule 2x
Rajčata 3
kopr
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme s polévkovým kořením (pepř, nové koření, bobkový list) osolit.

  2. Na pánvi osmahneme špek nakrájený na kostky, cibulku, přidáme olej dle potřeby a orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme rajčata, fazole, řepu a osolíme, opepříme. Dáme asi lžíci cukru, kopr, zelenou petrželku, kečup (pyré z rajčat).

  3. Maso scedíme, vyjmeme koření a do vývaru dáme vařit nakrouhané zelí, brambory. Po uvaření přidáme směs z pánve a pokrájené maso.

  4. Dá se dochutit nálevem z řepy, citronovou šťávou, octem, Různým ovocem (višně atd.) pro zjemnění můžeme přidat lžíce másla. I feferonka, sladká paprika dle fantazie. Servírujeme na hlubokém talíři se lžící zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!