Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hovězího a 500 g vepřového masa na polévku
- cibule
- lžička papriky
- rajský protlak
- půl sáčku mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou
- hrst pokrájeného kysaného zelí
- červená řepa
- celý pepř
- 3 ks nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- petrželka
- kysaná smetana na dochucení
Postup Boršč z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.
V hrnci orestujeme cibuli do sklovata, přidáme protlak a lžičku papriky, zarestujeme, zalijeme vývarem. Přisypeme zelí a kořenovou zeleninu a15 minut vaříme, přidáme nastrouhanou červenou řepu. Převaříme.
Přidáme obrané maso, zelenou petrželku, necháme projít varem a odstavíme. Můžeme dochutit kysanou nebo sladkou smetanou.