Boloňské špagety III
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g vepřové kotlety
- 100 g hovězích žeber
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky badyánu
- špetka koření (zaziky)
- 4 rajčata
- 1 paprika žlutá
- sůl
- pepř
- 1/3 lžičky koření (na mleté maso)
- trochu worchestru
- čerstvá petrželka (i s natí)
- 5-6 lžic kečupu
- sýr eidem
- olej
- špetka masoxu
- 1 stroužek česneku (nemusí být, kdo ho nemá rád)
Postup Boloňské špagety III
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme (já ho rozmixuji, jelikož v mlýnku pak zůstává hodně zbytků), cibulku rozmixujeme na jemno a přidáme rozlisovaný česnek, koření (badyán, sůl, pepř, koření na mleté a na vepřové maso). Vše smícháme a osmahneme na oleji, maso od sebe oddělujeme, aby bylo na kousky, jelikož se lepí.
Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.
Střední hrnec zaplníme do půlky vodou, přidáme nakrájená rajčata a papriku, usmažené maso, worchester, nakrájenou petrželku, masox. Uzavřeme pokličkou a dusíme 30 minut.
Po podušení přidáme ještě trochu soli (dle potřeby)a 1 lžičku sladké papriky, zahustím moukou a přidám kečup. Příloha špagety, ale mohou být i jiné těstoviny. Nakonec posypu sýrem dle chuti.