Bleskový kynutý mazanec
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 220 g mléka
- 150 g bílého jogurtu (např. Selský)
- 1 vejce
- 60 g cukru
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 3 lžičky citrónové šťávy (nebo i citronky)
- 2 lžíce oleje
- 400 g hladké mouky
- 130 g polohrubé mouky
- 25 g droždí
- - možno přidat:
- rozinky
- kandovaná citronová kůra
Postup Bleskový kynutý mazanec
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny - nejdříve tekuté, pak tuhé a zapneme rychlý program - Expres (nebo jiný, který má vaše pekárna), doba jeho trvání je 1 h 20 min.
Při míchání můžeme, pokud je třeba, gumovou stěrkou lehce stáhnout kousky těsta, které ulpí na stěnách formy, dolů. Přesto, že je výroba mazance tak krátká, díky většímu množství droždí perfektně vykyne.
Vyklápíme opatrně, boky horkého mazance jsou měkké, chladnutím se zpevní.