Bílková poleva na perníčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 bílek
- 10 velmi mírně navršených lžic moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička bramborového škrobu
Postup Bílková poleva na perníčky
Postup přípravy receptu
-
Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho poutek. Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí až bílek zhoustne.
Pak do toho prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máte větší bílek, přidejte cukr, pokud je to příliš husté, přidejte citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.
Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníte tak, když sáček postavíte do vyšší nádoby a pohodlně naplníte.
Pokud chcete polevu barvit, kápněte barvu do sáčku s polevou, uzavřete a rukou promněte.
Zdobení začněte tím, že si u sáčku odstřihnete ostrými nůžkami růžek.
Pokud vybarvujete větší plochy, nejdříve si nakreslete obrys, nechte trochu zaschnout a pak vyplňte střed.
Pokud polevu nespotřebujete, nechte jí v sáčku, dejte jí zpátky do té vyšší nádoby a uschovejte v chladnu.