Bílá cuketová česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 mladé cukety (cca 2,5-3 cm průměr)
- 2 lžíce oleje
- 1 palice česneku
- 600 ml vody nebo vývaru
- 500 ml smetany na vaření případně mléko
- sůl
- pepř černý nebo bílý
- muškátový květ kdo má rád
- Vegeta
Postup Bílá cuketová česnečka
Postup přípravy receptu
-
Cukety umyjeme, jednu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme na olej podusiť, pretlačíme cesnak, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme dobre prevaríme. Môžeme rozmixovať tyčovým mixérom. Potom vlejeme smotanu alebo mlieko, uvedieme do varu a vhodíme druhú cuketu, pokrájanú na nudličky - rezance - viď foto (cuketku pokrájame na oválky tenké cca 2 - 3 mm, tie potom na rezance hrubé tiež asi 2-3 mm). Varíme cca 3 min, aby cuketa ostala nerozvarená. Podávame s osmaženými kockami rohlíkov, celestýnskymi rezancami.