Bílá cuketová česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 mladé cukety (cca 2,5-3 cm průměr)
2 lžíce oleje
1 palice česneku
600 ml vody nebo vývaru
500 ml smetany na vaření případně mléko
sůl
pepř černý nebo bílý
muškátový květ kdo má rád
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Cukety umyjeme, jednu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme na olej podusiť, pretlačíme cesnak, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme dobre prevaríme. Môžeme rozmixovať tyčovým mixérom. Potom vlejeme smotanu alebo mlieko, uvedieme do varu a vhodíme druhú cuketu, pokrájanú na nudličky - rezance - viď foto (cuketku pokrájame na oválky tenké cca 2 - 3 mm, tie potom na rezance hrubé tiež asi 2-3 mm). Varíme cca 3 min, aby cuketa ostala nerozvarená. Podávame s osmaženými kockami rohlíkov, celestýnskymi rezancami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!