Bezvaječná tofu-vaječina
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g tofu (použila jsem tofu s bazalkou)
- 5 PL vody
- 2 PL lahůdkového droždí
- himalájská sůl, kurkuma
- olivový olej
- jarní cibulka
- cherry rajčata
- čerstvý špenát
Postup Bezvaječná tofu-vaječina
Postup přípravy receptu
-
Tofu dáme do misky, přidáme vodu a umixujeme tyčovým mixérem. Přisypeme lahůdkové droždí spolu s kořením a rozmixujeme do hladka.
Pánev s nepřilnavým povrchem lehce potřeme olejem a roztopíme si ji. Směs vlijeme do pánve, rozetřeme do plochy a necháme krátce zapéct. Poté postupujeme podobně jak s klasickými vajíčky, mícháme dokud nedosáhneme požadované konzistence.
Na druhé pánvi dozlatova restujeme jarní cibulku. Přidáme pokrájená cherry rajčátka a čerstvý špenát a ještě chvíli podusíme. Přidáme k tofu směsi, podle chuti dokořeníme. Můžeme podávat.