Bezlepkový třešňový clafoutis
Recepty, MoučníkySuroviny
- ½ kg vypeckovaných třešní
- 5 vajec
- 1 hrnek javorového sirupu
- ¾ hrnku pohankové mouky
- 1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
- 3 lžíce kokosového oleje
- špetka soli
- máslo a třtinový cukr na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání
Postup Bezlepkový třešňový clafoutis
Postup přípravy receptu
-
Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).
Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.
Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.
Přidáme kokosové mléko a zašleháme.
Přidáme kokosový olej a take zašleháme.
Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.
Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut, dokud není koláč na povrchu zlatý.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.