Bezlepkový třešňový clafoutis

Recepty, Moučníky

Suroviny

½ kg vypeckovaných třešní
5 vajec
1 hrnek javorového sirupu
¾ hrnku pohankové mouky
1 hrnek a ještě trošku navíc kokosového mléka/smetany
3 lžíce kokosového oleje
špetka soli
máslo a třtinový cukr na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem).

  2. Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně.

  3. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme javorový sirup a špetku soli a metličkou vyšleháme do hladka.

  4. Přidáme mouku a pokračujeme ve šlehání.

  5. Přidáme kokosové mléko a zašleháme.

  6. Přidáme kokosový olej a take zašleháme.

  7. Tekuté těsto nalejeme přes třešně do zapékací mísy. Je opravdu tekuté, ale nemusíte se bát, je to tak správně.

  8. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 40-45 minut, dokud není koláč na povrchu zlatý.

  9. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!