Bezlepkové rohlíčky s oříšky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 100 g hladké kukuřičné mouky
- 40 g pohankové mouky
- 50 g polohrubé rýžové mouky
- 100 g cukru moučka
- 1,5 lžičky mleté skořice
- sůl
- 1 vejce
- 120 g mletých vlašských oříšků
- 180 g Hery (másla)
- kukuřičný škrob na podsypání
- Na obalení:
- 3 PL moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup Bezlepkové rohlíčky s oříšky
Postup přípravy receptu
-
Všechny druhy mouky spojíme s cukrem, skořicí a špetkou soli na pracovní desce. Přidáme vejce, mleté oříšky a změklý tuk.
Chladnýma rukama (raději pracujeme v chladnější místnosti) rychle vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potrávinářské fólie a na 2 hodiny pak dáme odpočinout do chladničky.
Z odleželého těsta tvoříme malé válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Těsto dle pořeby podsypáváme škrobem.
Rohlíčky rozložíme na plechy s pečícím papírem a pečeme ve vyhřátí troubě cca 10-15 minut na 180 stupňů. Upečené rohlíčky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Někdo rohlíčky obaluje až chladnější, aby se tolik neobalily cukrem. Zdroj: Vaříme s dětmi