Bezlepkové košíčky s vanilkovým krémem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Košíčky:
250 g mouky Jizerka
150 g tuku
100 g moučkového cukru
1 žloutek
Krém:
200 ml mléka
1 bezlepkový puding vanilkový
180-200 g másla
cukr moučka na dochucení
ovoce na ozdobu:
jahody
prášková želatina

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na košíčky vypracujeme na vále. Já dávám na chvíli do ledničky odpočinout. Posléze vyplňuji nevymazané formičky na košíčky těstem a dám péct do trouby do lehkého zrůžovění na 170°C.

  2. Košíčky nechám zcela vychladnout až potom lehounce vyklápím. Budou se některé drolit, takže zbytky použijte místo drcených piškotů nebo sušenek např. do nepečených dezertů. Chce to pevné nervy.

  3. Na krém uvařím puding do něj po vychladnutí zašlehám máslo a dochutím cukrem moučka. Poté zdobím okapaným ovocem a poliji trochou práškové želatiny, kterou udělám podle návodu na sáčku. A už jen dát do ledničky vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!