Bezlepkové arašídové sušenky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

120 g ovesné mouky
80 g mouky Doves Farm modrá
1/2 lžičky sody
70 g změklého másla
70 g nesolených arašídů
100 g medu
50 g cukru krupice
1/2 vanilkového cukru
1 vejce
1/2 KL soli

Postup přípravy receptu

  1. Arašídy v mixéru rozmixujeme na hutnou drť, ale ne do konzistence másla.

  2. V míse ušleháme cukr, med, máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl do kompaktní hmoty a nakonec zašleháme arašídovou masu.

  3. V jiné misce smícháme mouky se sodou a zapracujeme šlehačem do hmoty.

  4. Na plech s pečicím papírem děláme pomocí lžiček hromádky. Necháváme mezery, protože se hmota rozjede do placičky.

  5. Pečeme na 170 °C cca 10 minut do zezlátnutí.

  6. Po upečení můžeme pocákat čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!