Bezlepkové arašídové sušenky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 120 g ovesné mouky
- 80 g mouky Doves Farm modrá
- 1/2 lžičky sody
- 70 g změklého másla
- 70 g nesolených arašídů
- 100 g medu
- 50 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1/2 KL soli
Postup Bezlepkové arašídové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Arašídy v mixéru rozmixujeme na hutnou drť, ale ne do konzistence másla.
V míse ušleháme cukr, med, máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl do kompaktní hmoty a nakonec zašleháme arašídovou masu.
V jiné misce smícháme mouky se sodou a zapracujeme šlehačem do hmoty.
Na plech s pečicím papírem děláme pomocí lžiček hromádky. Necháváme mezery, protože se hmota rozjede do placičky.
Pečeme na 170 °C cca 10 minut do zezlátnutí.
Po upečení můžeme pocákat čokoládou.