Bavorský uzeninový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 kyselé okurky
- 400 g Libereckého párku nebo jiné uzeniny
- 4 lžíce vinného octa
- 6 lžic oleje
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžíce nasekané pažitky
- sůl
- pepř
Postup Bavorský uzeninový salát
Postup přípravy receptu
-
Rajčata zbavíme vnitřků a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kostičky. Liberáky oloupeme, nakrájíme na kolečka a přepůlíme.
Vmícháme ocet, olej, hořčici. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku. Salát chutná nejlíp pár hodin uleželý.