Bavorské vdolky s povidly a tvarohem.
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 35 g čerstvého droždí
- 440 g hl. mouky
- 100g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 50 g másla
- 4 žloutky
- 3 lžíce rumu
- špetka soli
- olej na smažení vdolků
Postup Bavorské vdolky s povidly a tvarohem.
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto jsem hodila do pekárny (možná někdo bude přisypávat mouku někdo přidávat mléko,já musela dodávat mouku,proto jsem si asi o 20 g navýšila její hmotnost v receptu).Pekárna pracovala na program Těsto.Po skončení jsem těsto vyndala na pomoučený vál a vyválela velkou placku silnou asi 1-1,5 cm a sklenkou vykrojila kolečka.Takto jsem to dělala dokud bylo dost těsta.Ze zbylého jsem si ušmoulala tzv*šrouby*.
Ve vyšším užším kastrolu jsem rozpálila olej (na zkoušku se hodí kousínek těsta -pokud zasyčí je správně olej horký)a smažila vdolky po 2 ks. První stranu smažím vždy přikrytou pokličkou-pak odklopím,vdolky otočím a dosmažím odkryté.Hotové se dají na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku. Vdolky jsem po vychladnutí pomazala švestkovými povidly a navrch dala čepičku tvarohu.