Bavorské vdolky s povidly a tvarohem.

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

35 g čerstvého droždí
440 g hl. mouky
100g polohrubé mouky
50 g cukru
250 ml vlažného mléka
50 g másla
4 žloutky
3 lžíce rumu
špetka soli
olej na smažení vdolků

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto jsem hodila do pekárny (možná někdo bude přisypávat mouku někdo přidávat mléko,já musela dodávat mouku,proto jsem si asi o 20 g navýšila její hmotnost v receptu).Pekárna pracovala na program Těsto.Po skončení jsem těsto vyndala na pomoučený vál a vyválela velkou placku silnou asi 1-1,5 cm a sklenkou vykrojila kolečka.Takto jsem to dělala dokud bylo dost těsta.Ze zbylého jsem si ušmoulala tzv*šrouby*.

  2. Ve vyšším užším kastrolu jsem rozpálila olej (na zkoušku se hodí kousínek těsta -pokud zasyčí je správně olej horký)a smažila vdolky po 2 ks. První stranu smažím vždy přikrytou pokličkou-pak odklopím,vdolky otočím a dosmažím odkryté.Hotové se dají na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku. Vdolky jsem po vychladnutí pomazala švestkovými povidly a navrch dala čepičku tvarohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!