Brambory, zapečené s chřestem, bylinkami a jarní cibulkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g brambor
1 svazek zeleného chřestu
1 svazek jarní cibulky
3-4 snítky libečku (estragonu, petrželky)
1,5 KL hrubozrnné hořčice
olivový olej
Na zálivku:
1,5 KL olivového oleje
1 KL šťávy z citronu
3 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, téměř doměkka. Zelenému chřestu oloupeme spodní třetinu a cca 1-1,5 cm stonku odřízneme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na větší kousky pokrájený zelený chřest a restujeme. Přihodíme půlky uvařených brambor, osolíme a opepříme. Přisypeme pokrájenou jarní cibulku, promícháme a odstavíme.

  3. V misce smícháme změklé máslo, šťávu z citronu, nadrobno pokrájené bylinky, olej, hrubozrnnou hořčici a vmícháme do opečených brambor s chřestem a cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!