Brambory, zapečené s chřestem, bylinkami a jarní cibulkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g brambor
- 1 svazek zeleného chřestu
- 1 svazek jarní cibulky
- 3-4 snítky libečku (estragonu, petrželky)
- 1,5 KL hrubozrnné hořčice
- olivový olej
- Na zálivku:
- 1,5 KL olivového oleje
- 1 KL šťávy z citronu
- 3 PL másla
Postup Brambory, zapečené s chřestem, bylinkami a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, téměř doměkka. Zelenému chřestu oloupeme spodní třetinu a cca 1-1,5 cm stonku odřízneme.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na větší kousky pokrájený zelený chřest a restujeme. Přihodíme půlky uvařených brambor, osolíme a opepříme. Přisypeme pokrájenou jarní cibulku, promícháme a odstavíme.
V misce smícháme změklé máslo, šťávu z citronu, nadrobno pokrájené bylinky, olej, hrubozrnnou hořčici a vmícháme do opečených brambor s chřestem a cibulkou.