Batátová bublanina s borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 větší batáty (necelé 1 kg)
- malinko octa
- sůl
- 2 vejce
- 100 g krupice
- 100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice)
- 100 g cukru
- 1/2 l mléka na doředění
- 50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk)
- 1 prášek do pečiva
- borůvky nebo jiné ovoce
Postup Batátová bublanina s borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka (aby nezčernaly).
Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí být jako na bublaninu, tedy polotekuté a přitom hutné, sladkost si musíme upravit dle sebe.
Troubu rozpálíme na 200°C.
Pekáč vyložíme pečícím papírem nebo folií, lze i vymazat a vysypat. Těsto rozetřeme a necháme zvýšené okraje. Posypeme ovocem a vložíme do trouby, kterou ihned snížíme asi na 180°C. Pečeme do růžova asi 40 minut, zásadně respektujeme vlastní troubu, každá peče jinak. Já např. musím vkládat na třetí příčku zdola, neb mě připéká ode dna.