Batátová bublanina s borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 větší batáty (necelé 1 kg)
malinko octa
sůl
2 vejce
100 g krupice
100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice)
100 g cukru
1/2 l mléka na doředění
50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk)
1 prášek do pečiva
borůvky nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka (aby nezčernaly).

  2. Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí být jako na bublaninu, tedy polotekuté a přitom hutné, sladkost si musíme upravit dle sebe.

  3. Troubu rozpálíme na 200°C.

  4. Pekáč vyložíme pečícím papírem nebo folií, lze i vymazat a vysypat. Těsto rozetřeme a necháme zvýšené okraje. Posypeme ovocem a vložíme do trouby, kterou ihned snížíme asi na 180°C. Pečeme do růžova asi 40 minut, zásadně respektujeme vlastní troubu, každá peče jinak. Já např. musím vkládat na třetí příčku zdola, neb mě připéká ode dna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!