Barevná kuřecí čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
olej
1 pórek
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 žlutá paprika
několik listů čínského zelí
chilli papričky dle chuti
sojová omáčka
sůl
pepř
škrob na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo.

  3. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku.

  4. Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme.

  5. Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme.

  6. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!