Barevná kuřecí čína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
- olej
- 1 pórek
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- několik listů čínského zelí
- chilli papričky dle chuti
- sojová omáčka
- sůl
- pepř
- škrob na zahuštění
Postup Barevná kuřecí čína
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo proužky. Pokud máme čas, zakapeme ho třemi lžícemi oleje, promícháme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje (pokud máme maso předem naložené, olej už přidávat nemusíme a rozehřejeme jen pánev) a maso za občasného zamíchání opečeme tak, aby zbělalo.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou papriku.
Ochutíme sojovou omáčkou, solí (opatrně, sojová omáčka je slaná), pepřem a chili papričkami. Podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou asi 10 minut podusíme.
Přidáme nakrájené čínské zelí a ještě asi 2 minuty dusíme.
Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provaříme a podle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.