Banánový chlebíček/buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 zralé banány
- 130 g změklého másla / Hery
- 200 g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu (můžete nahradit vanilkovým cukrem, ale musíte zachovat gramáž celkového cukru)
- 2 vejce
- 190 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1-1,5 lžičky skořice
- 60 ml javorového sirupu
Postup Banánový chlebíček/buchta
Postup přípravy receptu
-
Rozmačkáme si banány na kaši, předehřejeme troubu na 160°C. Připravíme si formu na hřbet či koláč. Buď ji klasicky vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem.
Smícháme máslo s cukrem, vanilkovým extraktem. Vymícháme krém, do kterého pomalu vmícháme banánovou kaši a poté i obě vejce. V jiné míse smícháme všechny sypké suroviny. Poté je spojíme s banánovým krémem. Jako poslední teď vmácháme javorový sirup.
Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Zkoušíme špejlí.
TIP: Do chlebíčku můžete přidat cokoli, co máte rádi (lentilky, nutellu, oříšky, sušené plody, trochu vloček atd). Stejně ho můžete polít nějakou polevou. Tento recept pochází z časopisu Albert.