Banánový chlebíček/buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 zralé banány
130 g změklého másla / Hery
200 g třtinového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu (můžete nahradit vanilkovým cukrem, ale musíte zachovat gramáž celkového cukru)
2 vejce
190 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1-1,5 lžičky skořice
60 ml javorového sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Rozmačkáme si banány na kaši, předehřejeme troubu na 160°C. Připravíme si formu na hřbet či koláč. Buď ji klasicky vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem.

  2. Smícháme máslo s cukrem, vanilkovým extraktem. Vymícháme krém, do kterého pomalu vmícháme banánovou kaši a poté i obě vejce. V jiné míse smícháme všechny sypké suroviny. Poté je spojíme s banánovým krémem. Jako poslední teď vmácháme javorový sirup.

  3. Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Zkoušíme špejlí.

  4. TIP: Do chlebíčku můžete přidat cokoli, co máte rádi (lentilky, nutellu, oříšky, sušené plody, trochu vloček atd). Stejně ho můžete polít nějakou polevou. Tento recept pochází z časopisu Albert.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!