Banánové řezy s karamelem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g jemného cukru krystal
200 g polohrubé mouky
5 polévkových lžic studené vody
1 prášek do pečiva
Krém:
200 g másla nebo rostlinného tuku na pečení
1 slazené kondenzované mléko (salko)
4 větší banány
rybízový džem nebo meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému.

  2. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků.

  3. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme (teplotu neuvádím - peču od oka při střední teplotě).

  4. Vychladlý plát potřeme džemem, poklademe banány nakrájenými na kolečka (banány krájím kráječem na vajíčka, kolečka jsou krásně stejná a je to rychlé:-))a nahoru opatrně rozetřeme karamelový krém.

  5. Nakonec můžeme dozdobit např. nastrouhanou čokoládou.

  6. Krém ze salka: Vezmeme plechovku salka a uzavřenou ji vaříme cca 2 hodiny (vody v hrnci musí být dost, aby se provařila hezky celá plechovka). Nejlepší je asi uvařit si karamel den předem, aby nám pořádně vychladl.

  7. Když je karamel vychlazený, tak ho smícháme s máslem a vyšleháme do krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!