Banánové řezy s karamelem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 200 g jemného cukru krystal
- 200 g polohrubé mouky
- 5 polévkových lžic studené vody
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 200 g másla nebo rostlinného tuku na pečení
- 1 slazené kondenzované mléko (salko)
- 4 větší banány
- rybízový džem nebo meruňkový džem
Postup Banánové řezy s karamelem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému.
Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků.
Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme (teplotu neuvádím - peču od oka při střední teplotě).
Vychladlý plát potřeme džemem, poklademe banány nakrájenými na kolečka (banány krájím kráječem na vajíčka, kolečka jsou krásně stejná a je to rychlé:-))a nahoru opatrně rozetřeme karamelový krém.
Nakonec můžeme dozdobit např. nastrouhanou čokoládou.
Krém ze salka: Vezmeme plechovku salka a uzavřenou ji vaříme cca 2 hodiny (vody v hrnci musí být dost, aby se provařila hezky celá plechovka). Nejlepší je asi uvařit si karamel den předem, aby nám pořádně vychladl.
Když je karamel vychlazený, tak ho smícháme s máslem a vyšleháme do krému.