Banánové (pseudo) tiramisu s krémem stracciatella

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g dlouhých cukrářských piškotů
2-3 banány
šálek silné kávy
1 lžíce banánového či amaretto likéru
1 žloutek
2-3 lžíce moučkového cukru
250 g tučného tvarohu
200 g pomazánkového másla bez příchutě
250 ml smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády
kakao na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka likéru a necháme chladnout. Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek a cukr vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu.

  2. Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérové kávě. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč.

  3. Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!