Banánové (pseudo) tiramisu s krémem stracciatella
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g dlouhých cukrářských piškotů
- 2-3 banány
- šálek silné kávy
- 1 lžíce banánového či amaretto likéru
- 1 žloutek
- 2-3 lžíce moučkového cukru
- 250 g tučného tvarohu
- 200 g pomazánkového másla bez příchutě
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
- kakao na posyp
Postup Banánové (pseudo) tiramisu s krémem stracciatella
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka likéru a necháme chladnout. Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek a cukr vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu.
Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérové kávě. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč.
Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.