Banánové mráčky (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
100 g Hery
150 g jahelných instantních vloček
4 vejce
500 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
2 vanilkové pudinky
10 g vanilkového cukru
1 banán (cca 100 g)
fruktosa dle chuti a sladkosti banánu

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku svaříme mléko s tukem a špetkou soli. Plamen stáhneme na minimum, vsypeme mleté vločky a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky – odpalujeme, až nám vznikne kaše.

  2. Přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec pomalu vmícháme vejce.

  3. Těsto rozetřeme na pečící papír, lépe na silikonovou podložku (použijeme velký plech nebo dva menší, abychom těsto neměli moc vysoké).

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10min. Pak teplotu snížíme na 175°C a těsto dopečeme ještě 5-10min (během pečení nesmíme troubu otvírat). Upečenou placku necháme vychladnout.

  5. Na krém potřebujeme uvařený hustý pudink, který necháme vychladnout přikrytý fólií, aby se nám nevytvořil škraloup.

  6. Do vychladlého pudinku přimícháme rozmačkaný banán a vanilkový cukr. Poté už jen podle chuti dosladíme fruktosou.

  7. Velký korpus rozpůlíme, potřeme krémem a slepíme. Dezert necháme v lednici spinkat do druhého dne, pak ho posypeme moučkovou fruktosou nebo můžeme pokapat hořkou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!