Křupavé kousky květáku a kuřete v pikantní omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 květáku
1 kuřecí prso
Na těstíčko:
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku mléka
1 KL prášku do pečiva
1 KL sušeného česneku
sůl
Na omáčku:
1 PL oleje
3 stroužky česneku
kousek zázvoru
2 PL sójové omáčky
1 PL rýžového octa nebo limetkové šťávy
1 PL třtinového cukru
1 PL chilli omáčky sriracha nebo obdobná
1 PL škrobu rozpuštěná v 1 PL vody
sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba lívancového.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přihodíme najemno posekaný česnek a zázvor, přilijeme sójovku s octem, přisladíme a vmícháme srirachu (každý podle toho, jak chce omáčku ostrou).

  3. Květák i maso dobře v těstíčku obalíme. V rendlíku nebo fritéze rozpálíme větší množství oleje, do kterého obalené kousky vkládáme a smažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjmeme na papírovou utěrku a přebytečný tuk odsajeme.

  4. Osmažené kousky vložíme do připravené omáčky a důkladně je obalíme ze všech stran. Podáváme posypané sezamem a jarní cibulkou, popř. koriandrem s rýží nebo jen zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!