Křupavé kousky květáku a kuřete v pikantní omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 květáku
- 1 kuřecí prso
- Na těstíčko:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 KL sušeného česneku
- sůl
- Na omáčku:
- 1 PL oleje
- 3 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL rýžového octa nebo limetkové šťávy
- 1 PL třtinového cukru
- 1 PL chilli omáčky sriracha nebo obdobná
- 1 PL škrobu rozpuštěná v 1 PL vody
- sezam na posypání
Postup Křupavé kousky květáku a kuřete v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba lívancového.
Na pánvi rozpálíme olej, přihodíme najemno posekaný česnek a zázvor, přilijeme sójovku s octem, přisladíme a vmícháme srirachu (každý podle toho, jak chce omáčku ostrou).
Květák i maso dobře v těstíčku obalíme. V rendlíku nebo fritéze rozpálíme větší množství oleje, do kterého obalené kousky vkládáme a smažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjmeme na papírovou utěrku a přebytečný tuk odsajeme.
Osmažené kousky vložíme do připravené omáčky a důkladně je obalíme ze všech stran. Podáváme posypané sezamem a jarní cibulkou, popř. koriandrem s rýží nebo jen zeleninovým salátem.