Banánové Margot řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky (250 ml neupěchovaný!)
1 hrnek cukru krupice (necelý)
2 lžíce kakaa - plné
1 ks prášku do pečiva
2 ks vejce
0,5 hrnku oleje
cca 1 hrnek mléka (dle hustoty těsta)
máslo na vymazání vyššího plechu
hrubá mouka nebo kokos na vysypání plechu
Krém:
400 ml smetany ke šlehání - 33% tuku
2 ks ztužovače šlehačky
1 ks vanilkového cukru
100-150 g margotky - dle chuti
400 g zakysané smetany - 18% tuku
5 ks banánů
moučkový cukr dle chuti (nemusí být)
Dohotovení:
čokoláda nastrouhaná nebo ve vodní lázni rozehřátá na polevu s kouskem másla
margotka nastrouhaná
kakao
kokos jemně opražený (dorůžova)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme v míse s cukrem, kakaem a kypřidlem. Přidáme vejce, olej a mléko. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do připraveného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladnout.

  2. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha, pak k ní přidáme zakysanou smetanu a nastrouhanou Margotku a dobře promícháme. Banány pokrájíme na kostičky vmícháme do krému a dle jejich sladkosti (zralosti) můžeme krém ještě přisladit.

  3. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus, dle vlastní chuti posypeme strouhanou čokoládou (Margot, hořká či mléčná) nebo posypeme kakaem nebo jemně opraženým kokosem, případně polijeme čokopolevou.

  4. Řezy dáme do chladna proležet nejlépe přes noc, pak pokrájíme a podáváme. Korpus můžeme před nanesením krému pokapat rumem nebo likérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!