Baltašky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na kynuté těsto:
mouka
cukr
kvasnice
mléko
žloutky
máslo
-----
maková náplň
máslo
med
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Připravíte kynuté těsto, které máte osvědčené. Já dělám zásadně z hladké mouky a především postupem uvedeným v poznámce. Dvakrát kynuté těsto je pružnější, mastnější, lépe se s ním pracuje. Z tohoto těsta uděláte c o n e j m e n š í buchtičky s makovou náplní.

  2. Upečete hojně podmazané sádlem, překlopíte na druhý plech, pomažete rozpuštěným máslem s rumem.

  3. Přiměřené, nesnězené množství zchladlých buchet dáte na pařáček a nahřejete tak, jako napařujete knedlíky. Na talíři posypete nahrubo mletými ořechy a polijete máslem, rozpuštěným s medem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy