Skořicový chlebíček s tvarohovým středem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g změklého másla
150 g cukru krupice
4 vejce
150 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1-2 lžičky skořice (podle chuti)
1 lžíce kakaa
Tvaroh:
250 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, postupně zašleháme vejce, pak přimícháme mouku s kypřícím práškem, skořici a kakao. Tvaroh dobře promícháme s cukrem a pudinkovým práškem.

  2. Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme polovinu těsta, na ni do válečku navršíme tvaroh a opatrně zakryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 50 minut.

  3. Pečený chlebíček necháme chvíli ve formě zchladnout, pak vyklopíme. Před podáváním lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!