Skořicový chlebíček s tvarohovým středem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g změklého másla
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce
- 150 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1-2 lžičky skořice (podle chuti)
- 1 lžíce kakaa
- Tvaroh:
- 250 g měkkého tvarohu
- 50 g moučkového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
Postup Skořicový chlebíček s tvarohovým středem
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem, postupně zašleháme vejce, pak přimícháme mouku s kypřícím práškem, skořici a kakao. Tvaroh dobře promícháme s cukrem a pudinkovým práškem.
Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme polovinu těsta, na ni do válečku navršíme tvaroh a opatrně zakryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 50 minut.
Pečený chlebíček necháme chvíli ve formě zchladnout, pak vyklopíme. Před podáváním lehce pocukrujeme.