Žluto-zelený salát s tofu zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 ledový salát
2 řapíky celeru
1/2 salátové okurky
1 žlutá paprika
2 natvrdo vařená vejce
1 PL olivového oleje
Dresink:
1 balení lahůdkového tofu
200 g sýra cottage
sůl, pepř
2 stroužky česneku
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme dresink. Tofu rozdrobíme do misky, přidáme cottage a oloupaný česnek a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Hotový dresink případně naředíme trochou mléka, osolíme a opepříme.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na přiměřené kousky, dáme do mísy a promícháme se lžící olivového oleje. Uvařená vejce oloupeme.

  3. Na talířek dáme porci salátu, přidáme dresink a ozdobíme plátky vajíčka. Nakonec můžeme posypat čerstvě umletým barevným pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!